Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього головного бухгалтера однієї із сільських рад Київщини, яка заволоділа бюджетними коштами на суму понад 100 тис грн

    

Згурівським відділом Бориспільської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього головного бухгалтера однієї із сільських рад Згурівського району, яка вчинила кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 1 ст. 389 (ухилення від покарання, не пов'язаного з позбавленням волі) КК України.

 

Установлено, що у 2011-2015 роках, жінка обіймаючи посаду головного бухгалтера однієї із сільської ради Згурівського району, з метою незаконного збагачення, зловживаючи своїми службовими обов’язками, пов’язаними з нарахуванням та виплатою працівникам сільської ради заробітної плати, перераховувала на власні карткові рахунки грошові кошти у якості заробітної плати, які значно перевищували розмір фактично нарахованої та призначеної їй до виплати заробітної плати.

 

Надлишком грошових коштів, після зарахування їх на власні карткові рахунки, зловмисниця заволодівала та розпоряджалась на власний розсуд. У такий спосіб остання заволоділа грошовими коштами сільської ради на загальну суму понад 100 тис грн.

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2539