Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно одного з забудовників Ірпінського регіону, який шахрайським шляхом, змінивши адресний номер житлового будинку та уклавши договора купівлі-продажу на 9 квартир, які перебували в іпотеці та відчуженню не підлягали, заволодів майже 10 млн грн

    

Установлено, що один із забудовників Ірпінського регіону шахрайським шляхом змінив адресний номер житлового будинку, а потім уклав договір купівлі-продажу з фізичними особами щодо права власності на майнові права, а саме на 9 квартир у багатоповерховому будинку, які згідно іпотечного договору перебували в іпотеці та відчуженню не підлягали.

 

Таким чином, своїми умисними діями, забудовник завдав збитків Державній іпотечній установі в розмірі 6,7 мільйонів гривень та 9 особам в розмірі майже 3 мільйона гривень.

 

Ірпінським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно одного із забудовників за ч. ч. 3, 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), що вчинене в великих та особливо великих розмірах) КК України.

 

Відтепер обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2689