Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру екс-начальнику Служби у справах дітей та сім’ї КОДА, який в порушення Грантової угоди ЄС, витратив бюджетні кошти, призначені на соціальні проекти, завдавши державі збитків на майже 10 млн грн

     

Прокуратурою Київської області, за матеріалами співробітників Управління  захисту економіки в Київській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, повідомлено про підозру колишньому начальнику Служби у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації у вичненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

 

У рамках досудового розслідування встановлено, що екс-службовець, перебуваючи на посаді, в порушення цільового призначення Грантової угоди Європейського Союзу, в рамках реалізації проекту технічної допомоги «Соціальна інтеграція та примирення внутрішньо переміщених сімей у Київській області», у період з 2015-2016 років, умисно витратив не за цільовим призначенням бюджетні кошти на загальну суму майже 10 млн гривень.

 

Вказані кошти призначались для створення соціального гуртожитку для переселенців, а також на проведення капітального ремонту та облаштування нежитлової будівлі для подальшого функціонування там приватного дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.

 

Таким чином, колишній начальник, зловживаючи службовим становищем завдав збитків державі на майже 10 млн гривень.

 

Досудове розслідування триває.

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавленням волі строком до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3885