Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає повернути державі землі лісового фонду вартістю понад 2 млн грн, які всупереч закону передані у власність приватним особам для ведення індивідуального садівництва, водночас до суду скеровано для розгляду по суті кримінальне провадження стосовно в.о. начальника Управління земельних ресурсів одного з районів

    

Установлено, що розпорядженням Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації затверджено проект землеустрою щодо відведення у власність громадянам 2 земельних ділянок загальною площею  0,24 га, ринковою вартістю понад 2 млн грн.

 

У подальшому, Управлінням Держкомзему у Переяслав-Хмельницькому районі Київської області видано державні акти на право власності на земельні ділянки.

 

Втім, з’ясовано, що вказані земельні ділянки частково накладаються на землі лісового фонду, які перебувають у користуванні Державного підприємства «Переяслав-Хмельницьке лісове господарство».

 

Згідно вимог земельного та лісового законодавства передача у власність громадян земельних ділянок лісового фонду на ведення індивідуального садівництва не передбачено.

 

Реагуючи на грубі порушення Закону, Переяслав-Хмельницьким відділом Бориспільської місцевої прокуратури скеровано до суду позовну заяву про визнання недійсним розпорядження Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації щодо відведення 2 громадянам у власність земельних ділянок для ведення індивідуального садівництва та визнання недійсними державних актів на право власності на вказані земельні ділянки.

 

Водночас, Переяслав-Хмельницьким відділом Бориспільської місцевої прокуратури за вказаним фактом підтримується у суді державне обвинувачення відносно виконувача  обов’язків начальника Управління земельних ресурсів одного з районів про  вчинення останнім кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366 (видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) та ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, які спричинили тяжкі наслідки) КК України.

 

Прокурором встановлено, що службовець  видав завідомо неправдивий висновок про погодження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність громадянам України для ведення індивідуального садівництва в межах Стовп’язької сільської ради Переяслав – Хмельницького району незважаючи на перебування останніх у постійному користуванні лісогосподарського підприємства.

 

Внаслідок вказаних незаконних дій з державної власності вибули земельні ділянки лісового фонду.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2112