Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області спільно з СБУ перекрила транснаціональний канал «чорних трансплантологів» (ФОТО)

    

У вівторок, 11 квітня, прокуратура Київської області спільно зі співробітниками ГУБКОЗ СБУ та ГУНП України в Київській області знешкодила злочинне угрупування «чорних трансплантологів» у складі чотирьох осіб, які через всесвітню мережу «Інтернет» шукали людей для трансплантації нирок.

 

    

 

До організованої злочинної групи входили громадяни Турецької Республіки та України. Зловмисники спеціально обирали жертв, які перебували у скрутному матеріальному становищі, та за грошову винагороду у розмірі від 10 до 15 тисяч доларів США схиляли людину продати їм свій внутрішній орган. При цьому, потерпілих зловмисники не попереджали про високий ризик для здоровя, повязаний із видаленням нирки.

 

    

 

Після згоди потерпілих продати свій внутрішній орган, їх вивозили до Турецької Республіки та Республіки Філіппіни для проведення незаконних операцій з трансплантації нирок. Навіть продавши свою нирку, потерпілі не отримували обіцяних грошей, зловмисники зменшували «гонорар» на декілька тисяч доларів США.

 

 

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України затримано 4 осіб, причетних до вказаного злочину.

 

Санкція статті передбачає позбавлення волі від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

 

Перевіряється причетність інших осіб до вчиненого кримінального правопорушення.

 

Триває досудове розслідування, хід якого перебуває на контролі прокуратури Київської області.

 

 

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2404