Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно колишнього заступника Боярського міського голови, який зловживаючи своїм службовим становищем незаконно передав у приватну власність земельну ділянку

    

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою завершено досудове розслідування та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно колишнього заступника Боярського міського голови, який зловживаючи своїм службовим становищем передав у приватну власність земельну ділянку з порушеннями вимог чинного законодавства.

 

Установлено, 43-річний службовець, отримавши Державний акт на право власності на земельну ділянку площею 0,0790 га, зловживаючи своїми службовими обов’язками, достовірно знаючи, що відсутнє рішення міської ради про передачу у приватну власність фізичній особі вказаної земельної ділянки, незаконно, в інтересах третіх осіб, у порушення вимог Земельного кодексу України та інших нормативно правових актів, одноособово підписав Державний акт на право власності на земельну ділянку та завірив свій підпис гербовою печаткою виконавчого комітету Боярської міської ради.

 

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

 

Колишньому службовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2057