Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Ув’язнений колишній народний депутат залишиться за ґратами

Прокуратурою Київської області ініційовано перевірку з питань дотримання вимог законодавства про порядок та умови відбування покарання колишнім народним депутатом України.

   Так, нещодавно в засобах масової інформації з’явилась інформація про нібито незаконне покращення умов тримання екс-нардепа в Бориспільській виправній колонії № 119 та його можливе звільнення на поруки.
    За результатами службового розслідування, проведеного на вимогу прокуратури управлінням Державної пенітенціарної служби в м. Києві та Київській області, інформація про послаблення умов тримання засудженого та використання ним мобільного телефону не підтвердились.
    У той же час, в діяльності адміністрації колонії виявлені порушення при підготовці матеріалів для зміни засудженому невідбутої частини покарання на більш м’яке. Зокрема, встановлено, що екс-нардепу необґрунтовано надавалися заохочення, які стали підставою для розгляду можливості пом’якшення покарання. На даний час ці заохочення скасовано, а винних працівників виправної колонії притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
   Крім того, Бориспільською міжрайонною прокуратурою до районної державної адміністрації внесено вказівку з вимогою скасувати незаконну постанову спостережної комісії щодо направлення до суду матеріалів для розгляду питання щодо заміни вказаній особі покарання на більш м’яке. Наразі зазначену вказівку прокурора задоволено.
   Перевірка вищенаведених фактів триває та перебуває на контролі керівництва прокуратури області.


Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2934