Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За позовом Бориспільської міжрайпрокуратури державі повернуто 83 га землі, які незаконно набула родина екс-народного депутата України

Бориспільським міськрайонним судом задоволено позов міжрайонної прокуратури про повернення в державну власність земельної ділянки площею 45 га.

   Установлено, що земельні ділянки загальною площею 83 га, що знаходяться на території Гнідинської сільської ради, були виділені для ведення фермерського господарства та подальшого їх відчуження на користь доньки колишнього народного депутата України.
   Однак, як з’ясувалося у ході прокурорської перевірки, питання про передачу у приватну власність вказаних земельних ділянок на сесії сільської ради не розглядалося і рішення щодо їх відчуження не приймалося.
   Реагуючи на виявлені порушення, міжрайонна прокуратура пред’явила дві позовні заяви про визнання недійсними рішень органу місцевого самоврядування та виданих на їх підставі державних актів, а також витребування із незаконного користування у власність держави спірних ділянок площею 38 га та 45 га.
   Як повідомлялося раніше, 1 грудня цього року одну із вказаних позовних заяв, а саме про витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння загальною площею 38 га, задоволено в повному обсязі.
   Таким чином, завдяки вжитим заходам міжрайонної прокуратури у державну власність повернуто землі загальною площею 83 га.


Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3354