Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини виявила чисельні порушення у сфері житлово-комунального господарства

   Органи прокуратури Київської області, перевіривши діяльність органів влади і місцевого самоврядування, а також їх комунальних підприємств, виявили численні порушення вимог законодавства щодо формування та застосування тарифів на житлово-комунальні послуги.

   Зокрема, Бориспільською міжрайонною прокуратурою виявлено необґрунтоване завищення суб’єктом господарювання квартплати на житлово-комунальні послуги.
   За цим фактом прокуратурою розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
   Також прокуратурою міста Біла Церква виявлено незаконне використання бюджетних коштів, отриманих від споживачів теплової енергії, у зв’язку із чим розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
   Крім того, прокурори виявили порушення під час затвердження тарифів на теплову енергію на теплопостачання, водовідведення та водопостачання, при здійсненні державних закупівель з постачання водяної пари та гарячої води. На усунення цих порушень внесені подання.
   Також прокурори реагували на несвоєчасне перерахування підприємствами-постачальниками теплової енергії коштів за спожитий природний газ.
   Загалом, за результатами проведених у поточному році органами прокуратури області перевірок у вказаній сфері розпочато 3 кримінальні провадження, внесено 54 подання. Також погашено 43,9 млн грн боргу за спожитий природний газ та заявлено позов про стягнення 6,5 млн грн такої заборгованості, який задоволено.

Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3275