Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
11.12.2019

Прокуратура вимагає повернення земель, виділених під будівництво кільцевої дороги навколо Києва

    


Прокуратура у суді вимагає повернення у державну власність земель, виділених під будівництво Великої кільцевої дороги навколо Києва. Читайте такожКитайці побудують платну кільцеву дорогу навколо Києва.
Як повідомили у прес-службі прокуратури Київської області, подано 10 позовних заяв про повернення в державну власність 37,6 га земель, розміщених у межах генерального напрямку проходження Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва. Вартість земель становить близько 110 млн грн.
У прокуратурі зазначили, що у лютому 2008 року Кабінет міністрів своїм розпорядження схвалив генеральний напрямок проходження Великої кільцевої автомобільної дороги навколо м. Києва. Вказаним розпорядженням органам державної влади та місцевого самоврядування заборонено вчиняти дії, спрямовані на передачу в оренду або відчуження земельних ділянок та об'єктів, у зоні відведення земель для будівництва дороги.
Незважаючи на це, йдеться у повідомленні, посадові особи Держгеокадастру та райдержадміністрацій систематично приймали рішення про надання таких земель у власність та користування окремим громадянам та юридичним особам. У зв’язку з цим розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України за фактом зловживання службовим становищем посадовцями, якими приймались оскаржувані земельні рішення.
Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/economics/transport/10788569-prokuratura-vimagaye-povernennya-zemel-vidilenih-pid-budivnictvo-kilcevoji-dorogi-navkolo-kiyeva.html

кількість переглядів: 2310