Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Стан розгляду запитів на інформацію прокуратурою області упродовж І кварталу 2014 року
Звіт

щодо задоволення запитів на інформацію у

продовж І кварталу 2014 року

 

 

На виконання вимог ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» та п. 2.5 Інструкції про порядок забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури Київської області прошу розмістити на офіційному веб-сайті прокуратури області в рубриці «Забезпечення доступу до публічної інформації» в папці «Звіти щодо задоволення запитів на інформацію» звіт щодо задоволення органами прокуратури області інформаційних запитів за І квартал 2014 рік.

 

Протягом І кварталу 2014 року до органів прокуратури області розглянуто 73 запити на інформацію, з яких надано інформацію на 22 запити, надіслано 49 роз’яснень, відмовлено у задоволенні 2 запити, надіслано іншим розпорядникам 2 запити та 5 запитів - залишок на кінець звітного періоду.

Серед розглянутих інформаційних запитів – 65 надійшли до апарату, 8 - до міжміськрайпрокурорів. Як встановлено вивченням, до 24 підпорядкованих прокуратур запити на інформацію не надходили взагалі (прокуратури міста Славутич, Білоцерківського, Богуславського, Бородянського, Вишгородського, Володарського, Згурівського, Макарівського, Миронівського,  Рокитнівського, Сквирського, Ставищенського, Таращанського, Тетіївського, Яготинського районів, Баришівської, Бориспільської, Броварської, Кагарлицької, Переяслав-Хмельницької, Фастівської, з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері в Київській області міжрайонних прокуратур, прокуратури з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері Київської області та Прип’ятської спецпрокуратури).

З тих інформаційних запитів, що надійшли до апарату: 52 запити надійшло на електронну адресу, 3 – поштою, 9 – з особистого прийому, 1 – у телефонному режимі.

З числа розглянутих запитів на інформацію: 2 стосувались питань нагляду за додержанням і застосуванням законів, 8 – питань досудового розслідування, 2 – питань представництва інтересів громадян та держави в суді, 7 - питань організаційно-розпорядчої діяльності, в тому числі 1 – про надання статистичної інформації, 7 -  кадрових питань та 47 - з інших питань.

Всього за звітний період надано 7 інформацій з кадрових питань. Так, зокрема, на інформаційні запити громадян Ш. та К. надано інформацію про умови заміщення вакантних посад прокурорів міських, районних, міжрайонних та спеціалізованих прокуратур.

За результатами перевірок додержання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» із вжиття заходів прокурорського реагування розглянуто 10 подань, до відповідальності притягнуто 6 посадових осіб, у тому числі 2 особи органів державного контролю.

Інформаційні запити, які стосуються інформації, необхідної для захисту життя чи свободи особи, щодо стану довкілля, якості харчових продуктів і предметів побуту, аварій, катастроф, небезпечних природних явищ та інших надзвичайних подій, що сталися або можуть статись і загрожують безпеці громадян, відповідь на які має надаватися не пізніше 48 годин з дня отримання запиту, на розгляд органів прокуратури області не надходили.

Надані роз’яснення на інформаційні запити стосувались не поширення Закону України «Про доступ до публічної інформації» на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом.

 

 

 

кількість переглядів: 720