Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру забудовнику та його представнику, які шляхом обману заволоділи грошовими коштами понад 1 500 інвесторів будівництва

    

За процесуального керівництва прокуратури області слідчими ГУНП в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що двоє учасників злочинної групи – забудовник трьох житлових комплексів у місті Ірпінь та його представник, у період 2014-2018 років заволоділи грошовими коштами понад 1 500 громадян – інвесторів будівництва.

Для досягнення своєї злочинної цілі, підозрювані проводили масштабну рекламну кампанію з приводу реалізації комфортного, і головне доступного житла в екологічно привабливому передмісті столиці, запевняючи в наявності усієї дозвільної будівельної документації та законності будівництва.

Як наслідок, 1500 громадян вклали свої власні кошти під виглядом інвестицій в будівництво, частину з яких зловмисники спрямовували на будівельні роботи, а решту коштів привласнювали. Однак будівництво вказаних об’єктів завершеним не було та зупинено без повідомлення причин інвесторам.

За результатами досудового розслідування двом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, тобто у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайстві), вчиненому в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб.

Одному з підозрюваних судом обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, місцеперебування іншого підозрюваного встановлюється.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1938