Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Колишні керівники комунального підприємства міста Васильків постануть перед судом за розтрату 2,5 млн грн бюджетних коштів

     

Прокурори Обухівської окружної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальні акти стосовно колишнього директора комунального підприємства Васильківської міської ради та його заступника за фактами розтрати бюджетних коштів у великому розмірі  (ч. 2, 3, 4 ст. 191 КК України).

Розслідуванням установлено, що ексдиректор, шляхом підписання та видання наказів про преміювання працівників підприємства без законних на те підстав, протягом 2019-2021 років вчинив розтрату коштів комунального підприємства на загальну суму 2,3 млн грн. 

Крім того, його заступник, виконуючи обов’язки директора підприємства у період відсутності останнього, видав накази про безпідставне преміювання підлеглих на майже 200 тис. грн.

Діями колишніх керівників завдано матеріальної шкоди комунальному підприємству, у зв’язку із чим прокурорами заявлені цивільні позови про її відшкодування.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Обухівського райуправління поліції ГУНП в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 881