Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Службова особа міської ради підозрюється у розтраті бюджетних коштів і службовому підробленні

     

Прокурори Вишгородської окружної прокуратури повідомили про підозру службовій особі виконавчого комітету Вишгородської міської ради у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та розтраті чужого майна (ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст.191 КК України).

Слідство встановило, що впродовж березня-травня 2022 року підозрювана вносила неправдиві відомості до табелів обліку використання робочого часу щодо окремих працівників, які насправді в цей час своїх обов’язків не виконували і були відсутні на робочих місцях. У результаті вони безпідставно отримували заробітну плату.

Дії підозрюваної призвели до розтрати бюджетних коштів на суму майже 125 тис. грн. За клопотанням прокуратури їй обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час з носінням електронного засобу контролю, а також відсторонено від посади.

У кримінальному провадженні тривають слідчі дії, спрямовані на дослідження всіх обставин вчинення злочину та причетних до нього осіб.

Досудове розслідування проводять слідчі Вишгородського райуправління ГУНП в Київській області, оперативний супровід – ГУ СБ України у м. Києві та Київській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 918