Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині викрито інспектора виправної колонії, який збував наркотики засудженим

    

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито  та повідомлено про підозру інспектору ДУ «Білоцерківська виправна колонія № 35» за фактами незаконного придбання, зберігання та збуту наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів у місця позбавлення волі й одержанні неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 321, ч. 1 ст. 368 КК України).

За даними слідства, інспектор вступив у змову з засудженим, який відбуває покарання в колонії та колишнім в’язнем. Він забирав придбані спільником наркотики та сильнодіючі лікарські засоби у заздалегідь визначених місцях.

Підозрюваний проносив їх на територію виправної колонії, після чого передавав засудженому. Останній розповсюджував отриманий «товар» особам, що утримуються у закладі. За свої «послуги» чоловік отримав грошові кошти.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР розташованого у м. Києві, оперативний супровід - Білоцерківський РВ ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і становлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1222