Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судитимуть пособників, які сприяли незаконному вибуттю з комунальної власності земельних ділянок вартістю понад 5,7 млн гривень

     

Прокурори Броварської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох мешканців Київщини за фактом  пособництва у заволодінні чужим майном шляхом обману (ч. 5 ст. 27  ч. 4 ст. 190 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, група осіб, з метою заволодіння земельними ділянками комунальної власності на території Київщини, залучила обвинувачених в якості пособників. Вони підшукали 5 осіб, які за скромну грошову винагороду надали їм копії своїх документів, а третьому учаснику вказаної схеми - нотаріально посвідчені довіреності на його ім’я для вчинення правочинів.

Надалі використовуючи підроблені державні акти на землю, за сприяння обвинувачених, організатори зареєстрували право власності на 5 земельних ділянок на ім’я вищезазначених громадян. Згодом ділянки відчужили на користь третіх осіб.

Таким чином з комунальної власності селищної ради вибули землі з цільовим призначенням для особистого селянського господарства. Їх загальна площа становить 10 га, а ринкова вартість - понад 5,7 млн грн.

Тривають заходи з встановлення організаторів злочину.

Третього пособника суд визнав винним та засудив до 5 років позбавлення волі з випробувальним строком 3 роки.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Броварського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу Броварського райвідділу ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

кількість переглядів: 1059