Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Понад 4 млн грн збитків, завданих забрудненням територій Київщини – підозрюють посадовця комунального підприємства

     

Прокурори Броварської окружної прокуратури повідомили про підозру посадовцю одного із комунальних підприємств Броварського району за фактами порушення правил екологічної безпеки,  що спричинило екологічне забруднення значних територій (ст. 236 КК України).

За даними слідства, підозрюваний здійснював нагляд за господарською діяльністю комунального підприємства під час експлуатації каналізаційно-очисних споруд. У 2021 році він допустив порушення правил екологічної безпеки. Зокрема не дотримано нормативів гранично допустимого скиду забруднюючих речовин, визначених у дозволі на спеціальне водокористування. Внаслідок цього протягом тривалого часу зворотними водами здійснювалося забруднення річки Красилівка.  

Через порушення законодавства підозрюваним відбулося забруднення води небезпечними речовинами. Вода стала непридатною для окремих видів загального та спеціального водокористування. Погіршилися рибогосподарські умови річки, знизилась чисельність представників цінних видів риби та інших водних організмів. Через потрапляння великої кількості зворотних вод на відкриту ґрунтову поверхню сталося забруднення суміжних земель сільськогосподарського призначення. Відтак погіршилися умови проживання мешканців прилеглих населених пунктів.

Вищевказані факти підтверджено висновками відповідних експертиз. Сума завданих збитків державі оцінюється у понад 4 мільйони гривень.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 925