Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Викрито агентурну мережу спецслужб РФ, до якої входив інженер-конструктор заводу "Мотор Січ" та неповнолітній мешканець Київщини

       

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру інженеру-конструктору заводу "Мотор Січ" та 17-річному мешканцю Київщини за фактами державної зради, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрювані здійснювали фото та відеозйомку військових об’єктів Сил оборони України, державних органів та органів місцевого самоврядування, а також об’єктів критичної інфраструктури на території Київської області та міста Запоріжжя. Зібрані дані через месенджер «Telegram» підозрювані надсилали представнику спецслужб РФ. Останній за виконану «роботу» перераховував їм грошові кошти на банківські картки.

Обох учасників агентурної мережі затримано під час виконання чергового завдання від представника спецслужб країни-агресора.

За клопотанням прокурорів 17-річному мешканцю Київщини та мешканцю Запоріжжя обрано безальтернативні запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБ України у м. Києві та Київській області, оперативний супровід - ГВ КІБ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

кількість переглядів: 1077