Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2023

Мешканець Кривого Рогу оформив кредитів на понад 2 млн грн на зниклих безвісти військових — прокурори

       

Мешканець Кривого Рогу оформив кредитів на понад 2 млн грн на зниклих безвісти військових — прокурори

Мешканця міста Кривий Ріг підозрюють у тому, що він здобував особисті дані військовослужбовців Збройних сил України, які зникли безвісти, та оформлював на них кредити.
Про це повідомила пресслужба прокуратури.
За даними слідства, чоловік здобув особисті дані військовослужбовця ЗСУ, який зник безвісти під час виконання бойового завдання на лінії зіткнення.
Відтак підозрюваний, використовуючи електронно-обчислювальну техніку та дублікат сім-картки, оформив на ім’я військовослужбовця кредит.
Надалі чоловік переказав ці кошти на підконтрольні собі банківські рахунки та здійснив декілька розрахунків у терміналах. Знятими коштами він розпорядився на особисті потреби.
За попередніми даними, аналогічним способом він оформив позики, використовуючи дані приблизно 20 зниклих військовослужбовців. Загальна сума кредитів становить понад два мільйони гривень.
Яким може бути покарання?
Чоловіка затримали правоохоронці. За результатами обшуків у нього вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти мобільних операторів зв’язку, банківські картки та кошти, а також гранату. Чоловіку повідомили про підозру за фактами шахрайства та незаконного поводження з боєприпасами (ч. 3 ст. 190 та ч. 1 ст. 263 КК України).
Санкція першої статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, а другої — позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.
Правоохоронці скерували до суду клопотання про обрання чоловіку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Нині слідство встановлює повне коло людей, причетних до злочинної діяльності, а також потерпілих.

кількість переглядів: 599