Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Оформив кредитів на понад 2 млн грн на зниклих безвісти військовослужбовців ЗСУ – викрито мешканця Дніпропетровщини

    

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру громадянину за фактами шахрайства та незаконного поводження з боєприпасами ( ч. 3 ст. 190 ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, мешканець міста Кривий Ріг здобув особисті дані військовослужбовця ЗСУ, який зник безвісти під час виконання бойового завдання на лінії зіткнення. Використовуючи електронно–обчислювальну техніку та дублікат сім-картки підозрюваний оформив на ім’я військовослужбовця кредит. Надалі він здійснив переказ грошових коштів на підконтрольні собі банківські рахунки та вчинив декілька розрахунків в терміналах. Знятими коштами він розпорядився на особисті потреби.

За попередніми даними, аналогічним способом він оформив грошові позики, використовуючи дані близько 20 зниклих військовослужбовців. Загальна сума кредитів становить понад 2 млн грн.

Чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК України. До суду скеровано клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За результатами обшуків  вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти мобільних операторів зв’язку, банківські картки та грошові кошти, а також гранату.

Встановлюється повне коло осіб, причетних до злочинної діяльності, а  також потерпілі.

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУНП в Київській області. Оперативний супровід – Департамент кіберполіції Нацполіції України.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1327