Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Керівник обласної прокуратури здійснив особистий прийом громадян, які в умовах воєнного часу відбувають покарання у Білоцерківській виправній колонії

     

Керівник Київської обласної прокуратури, його заступник та начальник галузевого відділу відвідали державну установу «Білоцерківська виправна колонія (№ 35)», в якій відбувають покарання майже 600 засуджених, аби з'ясувати особливості перебування утримуваних там громадян в умовах воєнного часу, стан додержання їхніх конституційних прав, а також матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення.

Під час візиту перевірено умови відбування покарання засудженими та дотримання адміністрацією установи норм чинного законодавства. Здійснено обхід території установи зокрема відвідано виробничу зону, дисциплінарний ізолятор, відділення соціально-психологічної служби та їдальню.

Також керівник провів особистий прийом, на який звернулися 6 в’язнів. Їх питання стосувалися можливості застосування умовно-дострокового звільнення, заміни покарання більш м’яким, а також звільнення від відбування покарання з метою захисту країни від агресора. На всі питання засудженим надано ґрунтовні відповіді та роз’яснення відповідно до норм чинного законодавства.

З керівництвом колонії обговорили наявні проблемні питання функціонування виправної установи в умовах воєнного стану та визначено шляхи їх вирішення.

Органи обласної прокуратури в умовах особливого періоду тримають на контролі стан додержання прав громадян, які перебувають у місцях несвободи.

кількість переглядів: 988