Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прославляли окупантів у забороненій соціальній мережі – повідомлено про підозру двом мешканцям столиці

    

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом мешканцям Києва за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, а також глорифікація її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрювані на особистих сторінках у забороненій соціальній мережі з власних ідеологічних міркувань поширювали дописи й публікації на підтримку дій російських військ та глорифікацію осіб, які здійснюють збройну агресію РФ на території України. Вказаний контент містив матеріали, які виправдовували дії окупантів та дискредитували політичне керівництво нашої держави. Також вони вважали справедливою окупацію окремих регіонів України.

Під час обшуку за місцем проживання одного з підозрюваних вилучено комп’ютерну техніку та засоби зв’язку, зброю, набої, гранати, а також держсимволи країни-агресора. Наразі по вилученій зброї призначено експертизу, за результатами якої буде прийнято рішення про повідомлення особі про підозру за фактом незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами (ст. 263 КК України).

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1225