Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає від забудовника сплатити майже 3 млн грн на розвиток інфраструктури Київщини

      

Київська обласна прокуратура через суд вимагає зобов’язати недобросовісного забудовника відшкодувати заборгованість зі сплати пайової участі на суму майже 3 млн грн.

Встановлено, що на території Борщагівської сільської ради Бучанського району у червні 2020 року забудовник здав в експлуатацію багатоквартирний житловий будинок. За умовами договору забудовник повинен був сплатити до місцевого бюджету кошти на створення та розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Проте, впродовж майже 2 років він не виконав своїх зобов’язань, внаслідок чого орган місцевого самоврядування позбавлений можливості використати ці кошти на будівництво об’єктів соціальної сфери населеного пункту - закладів освіти, дошкільних навчальних закладів, парків і дитячих майданчиків тощо.

Внаслідок протиправних дій забудовника, місцевий бюджет недоотримав майже 3 млн грн.

З метою захисту інтересів громади прокуратура звернулася до суду з позовом про стягнення із забудовника вказаної суми. На даний час позов перебуває на розгляді у Києво - Святошинському районному суді Київської області.

кількість переглядів: 1166