Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Катували, а потім вбили – на Київщині виявлено чергове поховання, продовжується документування воєнних злочинів РФ

    

За процесуального керівництва Бучанської окружної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 19 вересня у лісосмузі поблизу села Мироцьке Бучанського району Київської області виявлено поховання двох осіб зі слідами тортур. На тілах вбитих зав’язані за спиною руки, на шиї скотч.

Встановлено, що військовослужбовці збройних сил РФ під час окупації частини Київської області розташовували свої позиції поблизу лісу у вказаному населеному пункті.

З метою ідентифікації осіб та встановлення причин смерті буде проведено судово-медичну та молекулярно-генетичну експертизи. Також вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння вказаного кримінального правопорушення з метою притягнення їх до відповідальності. Кожен, хто причетний до воєнних злочинів, скоєних на території України, неодмінно буде покараний.

Досудове розслідування здійснюється слідчим Бучанського  районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Київській області.

кількість переглядів: 857