Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За позовом прокуратури громадянина, винного у незаконній порубці дерев, зобов’язано сплатити понад 580 тис грн шкоди, заподіяної природному середовищу

     

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури суд визнав мешканця Київщини винним у незаконній порубці лісових насаджень (ч. 4 ст. 246 КК України). Йому призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки.  Також суд задовольнив  позов прокурора щодо стягнення із засудженого на користь держави 580 тис грн шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу.

У суді прокурори довели, що чоловік організував незаконну господарську діяльність з порубки та подальшого продажу деревини через мережу Інтернет. До вказаної незаконної діяльності він залучив двох осіб, яких запевнив у наявності в нього всіх необхідних дозвільних документів на порубку лісових насаджень, хоча фактично їх не мав. Відтак, без передбаченого законом дозволу вони здійснили порубку 61 дерева у лісі в межах Таращанської територіальної громади Білоцерківського району, що спричинило шкоду природному середовищу на суму понад 580 тис грн. Незаконно зрубані ясені, клени та дуби розпиляли на колоди та перевезли до місця проживання обвинуваченого для подальшої реалізації.

 

кількість переглядів: 1090