Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Розтрата понад 770 тис грн бюджетних коштів під час ремонту навчального закладу – судитимуть ексначальника відділу освіти

                 

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника відділу освіти однієї із районних державних адміністрацій Київської області за фактом видачі завідомо неправдивих офіційних документів та розтрати чужого майна в особливо великих розмірах (ч. 1 ст. 366 та ч. 3, 5 ст. 191 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у липні 2019 року між відділом освіти районної державної адміністрації Київської області та товариством укладено договір підряду щодо капітального ремонту внутрішніх приміщень класів і коридорів загальноосвітньої школи – дитячого садочка. Загальна вартість робіт складала  майже 1,2 мільйона гривень.

У подальшому, замовник підробив акти приймання виконаних будівельних робіт, в яких завищив обсяги фактично виконаних робіт та використаних будівельних матеріалів.

Згідно з судовою будівельно-технічною експертизою вартість невиконаних робіт становить понад 770 тис грн. Таким чином, внаслідок протиправних дій обвинуваченого державі спричинено збитки на вказану суму.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1057