Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини забезпечила реальне повернення державі нерухомого майна кардіологічного санаторію НАН України вартістю 188 млн грн

    

Київська обласна прокуратура забезпечила реальне виконання судового рішення щодо повернення у державну власність незаконно відчужених об’єктів нерухомості кардіологічного санаторію «Ворзель» Національної академії наук України  вартістю 188 млн грн.

Майно кардіологічного санаторію «Ворзель» є державною власністю і входить до майнового комплексу Національної академії наук України та не підлягає приватизації. До нього може бути застосовано лише дві судові процедури банкрутства - розпорядження майном та укладення мирової угоди.

Попри це, у 2016 році у ході процедури банкрутства санаторію було застосовано процедуру санації, на підставі якої приватна структура набула у власність частину нерухомого майна санаторію площею понад 1000 кв м вартістю 188 млн грн. Надалі товариство зареєструвало за собою право власності на це майно та передало нерухомі об’єкти у статутний фонд іншого підприємства.

Суд врахував всі доводи прокуратури та своїм рішенням повернув у власність держави незаконно відчужену частину нерухомого майна кардіологічного санаторію «Ворзель». Наразі вказане судове рішення виконано.

 

кількість переглядів: 1281