Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Розтрата понад 770 тис грн бюджетних коштів під час ремонту навчального закладу – повідомлено про підозру ексначальнику відділу освіти

     

Прокурори Київської обласної прокуратури повідомили про підозру колишньому начальнику відділу освіти однієї із районних державних адміністрацій Київської області у видачі завідомо неправдивих офіційних документів та розтраті чужого майна в особливо великих розмірах (ч. 1 ст. 366 та ч. 3, 5 ст. 191 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у липні 2019 року між відділом освіти районної державної адміністрації Київської області та товариством укладено договір підряду щодо капітального ремонту внутрішніх приміщень класів і коридорів загальноосвітньої школи – дитячого садочка. Загальна вартість робіт складала  майже 1,2 мільйона гривень.

У подальшому, замовник підробив акти приймання виконаних будівельних робіт, в яких завищив обсяги фактично виконаних робіт та використаних будівельних матеріалів.

Згідно з судовою будівельно-технічною експертизою вартість невиконаних робіт становить понад 770 тис грн. Таким чином, внаслідок протиправних дій підозрюваного державі спричинено збитки на вказану суму.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1166