Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Окупація та розграбування ЧАЕС - підозрюється генерал-майор поліції РФ

      

За процесуального керівництва Вишгородської окружної прокуратури Київської області заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, ведені агресивної війни та порушенні законів і звичаїв війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437, ч. 1 ст. 438 КК України) генерал-майору поліції, який у період з 6 по 31 березня виконував обов’язки старшого оперативної групи Федеральної служби Військ Національної гвардії РФ.

За даними слідства, генерал-майор керував операцією щодо незаконного утримання території Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильська АЕС» під контролем військ країни-агресора.

На виконання злочинних наказів підозрюваного зі складів, цехів, адміністративних будівель, службових кабінетів і промислових майданчиків державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильська АЕС» викрадено понад 2000 одиниць майна вартістю більше 26 млн грн, яке не становило військової необхідності.

Крім цього, окупантами розукомплектована та повністю виведена з ладу Центральна аналітична лабораторія, яка здійснювала дослідження радіоактивних відходів на різних етапах поводження з ними. Це унеможливило забезпечення контролю  персоналом за радіоактивними відходами.

Досудове розслідування здійснюється Вишгородським райуправлінням ГУ Нацполіції  в Київській області, оперативний супровід - ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

 

кількість переглядів: 942