Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині суд надав дозвіл на спеціальне розслідування щодо заступника командира роти військової частини ЗС РФ

     

 

За участі прокурорів Київської обласної прокуратури суд надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування стосовно військовослужбовця РФ, підозрюваного у жорстокому поводженні з цивільним населенням й інших порушеннях законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, громадянин Російської Федерації - заступник командира роти по озброєнню однієї з військових частин ЗС РФ, виконував злочинний наказ військового керівництва та брав участь у збройній агресії на території  села Лук’янівка Броварського району Київської області.

Упродовж березня 2022 року в окупованому селі, на виконання наказів підозрюваного лейтенанта, військовослужбовці збройних сил РФ проникали до помешкань мирних мешканців та грабували їх. Пошкоджували і руйнували приватні будинки та господарські споруди, танком переїхали легковий автомобіль. Підозрюваний віддав наказ підлеглим знищувати колони з цивільних автомобілів, які пересуватимуться населеним пунктом.

Таким чином, будучі обізнаним із законами та звичаями війни, окупант порушив норми міжнародного гуманітарного права.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області.

кількість переглядів: 973