Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокурори встановили та повідомили про підозру першому військовослужбовцю РФ, який вбивав та катував мирних мешканців у Бучі

     

Прокурори Бучанської окружної прокуратури заочно повідомили про підозру першому військовослужбовцю Управління федеральної служби військ нацгвардії РФ у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, підозрюваний жорстоко поводився з цивільними громадянами, які не брали участі у бойових діях та не мали зброї. У березні 2022 року перебуваючи у місті Буча він разом з іншими військовослужбовцями РФ вбив чотирьох мирних мешканців. Попередньо вказаних осіб катували, їх тіла були із зав’язаними за спиною руками та мали сліди насильницьких дій.

Крім того, він примушував іншого потерпілого зізнатися у підривній діяльності проти окупантів. При цьому російський військовий бив чоловіка прикладом автомата, гардою ножа і руками й ногами по всьому тілу. Змушував його нюхати мертве тіло невідомої особи. Імітуючи страту, підозрюваний стріляв поруч з вухом беззбройного мирного мешканця.

Завдяки вжитим прокурорами заходам та допомозі журналістів «Слідство інфо»,  встановлено особу першого віськовослужбовця росгвардії, який вбив людей на території міста Буча. Наразі перевіряється його причетність до скоєння інших воєнних злочинів на території Київщини. Незабаром вказану особу буде оголошено у міжнародний розшук.

Досудове розслідування здійснюється Бучанським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід - Департаментом захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України.

 

кількість переглядів: 978