Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру двом активістам громадської організації у державній зраді

     

Київською обласною прокуратурою двом активістам громадської організації повідомлено про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, мешканці столиці, будучи членами однієї з громадських організацій, підтримували антидержавні та проросійські настрої. Вони здійснювали збір інформації стосовно місць розташування військової техніки й особового складу ЗСУ та ТрО України у м. Києві. У подальшому, в месенджері Телеграм підозрювані розміщували ці дані в декількох антиукраїнських групах, де були адміністраторами. У чатах перебували особи з ЛНР/ДНР та РФ, у тому числі командири незаконних воєнізованих формувань. Отриману в групах інформацію  ворог використовував для підривної діяльності на території міста Києва.

Під час обшуку у підозрюваних виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та інші докази, що свідчать про їх антиукраїнську діяльність.

Наразі особам у порядку ст. 615 КПК України обрано запобіжний захід - тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється Головним управлінням СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід – оперативні підрозділи ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

кількість переглядів: 1083