Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Права засуджених в умовах воєнного стану — керівництво Київської обласної прокуратури відвідало виправні колонії регіону

     

Заступник керівника Київської обласної прокуратури Олег Ткаленко та начальник галузевого відділу Вячеслав Ільєнко відвідали державні установи «Бориспільська виправна колонія (№ 119)» та «Білоцерківська виправна колонія (№ 35)», де провели прийом засуджених.

До прокурорів на прийом звернулися 16 в’язнів. Задані питання стосувалися можливості застосування умовно-дострокового звільнення, помилування та заміни покарання більш м’яким. По кожному питанню працівники прокуратури надали засудженим вичерпні відповіді з роз’ясненням вимог чинного законодавства.

З приводу неналежного матеріально-побутового та медико-соціального забезпечення, а також умов тримання засуджені не скаржились, оскільки адміністраціями колоній вжито відповідних заходів щодо недопущення їх погіршення в умовах воєнного стану. Під час візиту керівництво обласної прокуратури перевірило умови відбування покарання засудженими та дотримання адміністраціями установ норм чинного законодавства. Здійснено обхід території установ, зокрема, відвідано виробничі зони, дисциплінарні ізолятори, відділення соціально-психологічних служб та їдальні.

З керівництвом колоній обговорили наявні проблемні питання функціонування виправних колоній в умовах воєнного стану та визначено шляхи їх вирішення.

Робота щодо забезпечення дотримання прав засуджених осіб в установах виконання покарань продовжується та перебуває на особливому контролі керівництва регіональної прокуратури.

кількість переглядів: 1040