Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Окупанти на Київщині вбили та поранили мирних мешканців, зруйнували будинки та історичну пам’ятку – розпочато розслідування

       

За процесуального керівництва окружних прокуратур Київщини здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

За даними слідства, артилерійські удари окупаційних військ по селах Тарасівка, Требухів та Шевченкове Броварського району, а також місту Буча обернулися загибеллю трьох та пораненням шістьох мирних мешканців.

Військовослужбовці РФ відкрили вогонь з артилерійської та автоматичної зброї по багатоквартирним та приватним будинкам у с. Андріївка Бучанського району, Бучі, Ірпеню, Петропавлівській Борщагівці й селах Тарасівка, Требухів, Лук’янівка і Шевченкове Броварського району. Ворожими снарядами пошкоджено або повністю зруйновано житло цивільних громадян.

Обстрілюють окупанти і населені пункти у Фастівському та Вишгородському районах.

Російські ворожі війська знищують пам’ятки архітектури українського народу. Так, у с. Лук'янівка Броварського району ворог зруйнував Храм Вознесіння Господнього – пам'ятку української дерев'яної архітектури. 

Прокурори Київщини вживають всіх заходів для належного документування воєнних злочинів країни-агресора для притягнення винних до відповідальності.

кількість переглядів: 531