Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині заповідник придбав будівлю у 7 разів дорожче за її вартість - прокурори наполягають скасувати правочин та повернути до бюджету 20 млн грн

     

Київська обласна прокуратура звернулася до суду з позовною заявою про визнання недійсними договорів купівлі-продажу майна та стягнення сплачених 20 млн грн бюджетних коштів.

Так, у 2018 році Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав», з метою розширення фондосховищ для збереження музейних предметів, колекцій та експонатів, придбав комерційну нерухомість та земельну ділянку під нею. За будівлю площею понад 600 кв.м у  м. Переяслав з державного бюджету перераховано майже 20 млн грн.

Проте, прокуратура встановила, що ринкова вартість придбаного майна становить 3 млн грн, що майже в 7 разів нижче від умов договору купівлі-продажу.

Оскільки це суперечить інтересам держави та суспільства внаслідок нецільового використання бюджетних коштів, прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом. На теперішній час судовий розгляд триває.

Нагадаємо, що у червні 2021 року прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно генерального директора вказаного заповідника та  його спільників за фактами розтрати майна, підроблення та використання підроблених документів, зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2,4 ст. 358, ч. 1, 3 ст. 365-2, ч. 1 ст. 366 КК України). Судовий розгляд триває.

кількість переглядів: 1157