Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судитимуть чоловіка, який виготовляв підроблені COVID-сертифікати та інші медичні документи

    

За процесуального керівництва прокурорів Бучанської окружної прокуратури Київської області до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом виготовлення та розповсюдження підроблених сертифікатів вакцинації від COVІD-19 та інших медичних документів (ч. ч. 1, 3 ст. 358 КК України).

В ході досудового розслідування підтверджено 31 епізод підробки COVID-сертифікатів, медичних довідок для отримання водійських посвідчень, сертифікатів про проходження наркологічного і психіатричного оглядів, довідок для отримання дозволу на об’єкт довільної системи, висновків лікаря щодо протипоказань до вакцинації й інших медичних документів, які виготовляв з метою збуту мешканець міста Ірпінь.

Прийом замовлень на виготовлення підроблених документів здійснювався в мережі інтернет та у месенджерах, а готові документи відправлялися поштою. Вартість COVІD-сертифікатів становила від 700 грн.

Найсуворіше покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до п'яти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1054