Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
70 тис гривень за непритягнення особи до кримінальної відповідальності – на Київщині судитимуть працівника поліції

    

Прокурорами Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього поліцейського за фактом одержання ним неправомірної вигоди та зловживання впливом (ч. 3 ст. 368 та  ч.2 ст. 369-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений, будучи заступником начальника слідчого відділення одного з райуправлінь ГУ Нацполіції в Київській області, пообіцяв особі, яка була фігурантом кримінального провадження, за 70 тис гривень вплинути на прокурора щодо скерування до суду клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності.

Його затримали під час одержання всієї суми хабара.

Крім того, колишній правоохоронець обвинувачується в одержанні через посередника неправомірної вигоди для себе в розмірі 500 доларів США за надання дозволу на повернення автомобіля з майданчика тимчасового тримання автотранспорту, який є речовим доказом у кримінальному провадженні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводу – Київського обласного управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 919