Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає повернути державі землі сільськогосподарського призначення вартістю понад 11 млн грн

    

Васильківським міськрайонним судом Київської області відкрито провадження у справі за позовом Обухівської окружної прокуратури щодо скасування рішення реєстратора про державну реєстрацію за фізичною особою права приватної власності на земельну ділянку з одночасним припиненням речового права щодо неї.

Встановлено, що державний реєстратор не перевірив надані фізичною особою документи, на відповідність відомостям, що містяться у Державному земельному кадастрі. На їх підставі у приватну власність громадянину передано земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею майже 34 га вартістю понад 11 млн грн.

З метою повернення у державну власність вказаних земель прокуратура звернулася до суду із відповідним позовом. На теперішній час триває судовий розгляд справи.

Нагадаємо, що у 2021 році прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно вказаного громадянина за фактом незаконного заволодіння земельною ділянкою та використання підроблених документів (ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України).

 

кількість переглядів: 1150