Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Контрабанда комплектуючих до стрілецької вогнепальної зброї до РФ - підозрюють мешканку Харківської області

    

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури мешканці Харківської області повідомлено про підозру у замаху на контрабанду частин нарізної стрілецької вогнепальної зброї (ч.  ст. 15, ч. 1 ст. 201 КК України).

За даними слідства, жінка організувала відправку до Російської Федерації комплектуючих до вогнепальної зброї. Для цього вона використала міжнародний сервіс  одного з поштових операторів у Харкові. В документах на відправлення підозрювана вказала недостовірні дані щодо його вмісту. Також з метою приховування від митного контролю в анкетних даних відправника зазначила інформацію щодо сторонньої особи.

Під час огляду відправлення на митному пості виявили 15 ударно-спускових механізмів до стрілецької вогнепальної зброї, а також інші комплектуючі.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід – ГВ з протидії системним загрозам управління державою УЗНД ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1351