Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
4 тис доларів США за непритягнення до кримінальної відповідальності – на Київщині підозрюють співробітника поліції

  

Київська обласна прокуратура повідомила про підозру в отриманні неправомірної вигоди старшому оперуповноваженому управління боротьби з наркозлочинністю у Київській області (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, правоохоронець висунув вимогу підприємцю надати йому 4 тис доларів США за сприяння у вирішені питання щодо непритягнення його та його співробітника до кримінальної відповідальності за порушення правил обігу наркотичних засобів, а також невжиття заходів щодо позбавлення ліцензії.

Викрили поліцейського під час отримання зазначеної суми та затримали відповідно до ст. 208 КПК України.

Наразі проводяться слідчі дії,  а також встановлюється причетність інших осіб до вчинення правопорушення. До суду скеровано клопотання щодо обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюється територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1880