Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Комп’ютерні ігри замість освітніх процесів - за втручання прокуратури з незаконної оренди повернуто приміщення закладу позашкільної освіти

    

За втручання Броварської окружної прокуратури закладу позашкільної освіти у смт. Баришівка повернуто приміщення загальною площею майже 200 кв. м вартістю понад 800 тис гривень.

Ювенальні прокурори встановили, що посадові особи відділу освіти Баришівської районної державної адміністрації надали підприємцю в оренду приміщення закладу освіти для надання платних послуг – комп’ютерних ігор.

Це суперечить вимогам законодавства про використання майна закладів освіти виключно для потреб навчально-виховного процесу та за освітнім призначенням і порушує права дітей.

Реагуючи на вказане прокуратура звернулася до Господарського суду Київської області з позовною заявою про звільнення приміщення та повернення майна навчального закладу відділу освіти Баришівської РДА. Судом позов задоволено у повному обсязі.

Підприємець понад 3 роки відмовлявся виконувати рішення суду, відповідно заклад позашкільної освіти не мав можливості використовувати приміщення за призначенням.

Завдяки принциповій позиції прокуратури забезпечено реальне виконання судового рішення та звільнення приміщення.

кількість переглядів: 2145