Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Київська обласна прокуратура забезпечила повернення у державну власність земельних ділянок лісогосподарського призначення вартістю 126 млн грн

  

Завдяки наполегливій позиції Київської обласної прокуратури забезпечено виконання судового рішення щодо повернення земельних ділянок площею майже 6 га та ринковою вартістю 126 млн грн у власність держави.

Прокуратурою встановлено, що розпорядженням Київської обласної державної адміністрації відведено у приватну власність громадян 7 земельних ділянок лісогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства на території Щасливської сільської ради Бориспільського району.

Відведення у приватну власність вищезазначених земель відбулося з порушенням вимог земельного та лісового законодавства, оскільки останні належать до земель державної власності. Також законодавством не передбачено можливості отримання у приватну власність земель лісогосподарського призначення для потреб, не пов’язаних із веденням лісового господарства.

У зв’язку з цим прокуратура з позовом звернулася до суду.Наразі вказане судове рішення виконано, право власності на земельні ділянки зареєстровано за державою в особі Кабінету Міністрів України.

кількість переглядів: 2391