Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині викрито особу, яка за 2000 євро сприяла незаконному переправленню іноземців через державний кордон

     

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури затримано 25-річного чоловіка, який за грошову винагороду сприяв незаконному переправленню громадян через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, затриманий є учасником схеми нелегальної міграції. Чоловік через мережу інтернет знаходив іноземців, які мали проблеми із документами, через що не могли перетнути кордон у встановленому законом порядку. За гроші мешканець Києва пропонував їм допомогу в оформленні нових паспортів та віз. Свої послуги ділок оцінював у 2000 євро.

Зловмисник через посередників отримував підроблені документи для «клієнтів», надавав поради та консультації щодо безперешкодного перетину кордону через міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Викрито фігуранта під час отримання частини грошової винагороди та затримано у  порядку ст. 208 КПК України.  Затриманому повідомлено про підозру та готується клопотання про обрання запобіжного заходу.

Під час санкціонованих обшуків вилучено бланки документів, чорнові записи, що свідчать про незаконну діяльність, примірники фіктивних угод та грошові кошти. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вказаного злочину.

Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Київській області, оперативний супровід – управлінням міграційної поліції в Київській області.

Примітка: Відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2285