Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині за привласнення майна вартістю понад 71 млн грн судитимуть ексдиректора товариства з обмеженою відповідальністю

     

За процесуального керівництва Києво-Святошинської окружної прокуратури Київської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора товариства з обмеженою відповідальністю за фактами пособництва у вчиненні злочину та  заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах ( ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 50-річний чоловік, будучи ексдиректором товариства з обмеженою відповідальністю, з метою недопущення стягнення майнових активів товариства через невиконання кредитних договорів, вступив у змову з чинним очільником того ж підприємства.

Діючи у змові, за пособництва обвинуваченого, впродовж 2014-2015 років відбулось обернення майна підприємства вартістю понад 71 млн грн на користь третіх осіб. 

Досудове розслідування здійснювалося Бучанським районним управлінням Головного управління Національної поліції в Київській області.

Стосовно іншого учасника матеріали виділено в окреме кримінальне провадження. На теперішній час співучасник злочину знаходиться у розшуку.

Санкція статей передбачає до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

кількість переглядів: 1342