Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура повідомила про підозру чотирьом учасникам злочинного угруповання, яке викрадало елітні автівки на території Київської області

     

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури чотирьом учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру у незаконному заволодінні транспортними засобами, вчиненому організованою групою (ч. 3 ст. 289 КК України).

Слідством установлено, що 26–річний мешканець Києва створив злочинне угруповання, до складу якого увійшли троє уродженців Чернігівської області, деякі з яких раніше притягувалася до кримінальної відповідальності.

Підозрювані здійснювали крадіжки елітних транспортних засобів на території  Броварського та Бориспільського районів Київської області. Наразі встановлено причетність вказаних осіб до 5 епізодів незаконного викрадення автівок марок "Toyota" та "Mitsubishi».

За результатами санкціонованих слідчим суддею обшуків, за місцем мешкання фігурантів та у їх транспортних засобах, виявлено і вилучено номерні знаки, банківські карти, мобільні телефони та інші предмети, які свідчать про незаконну діяльність вказаних осіб.

За клопотанням прокуратури всім учасникам злочинного угруповання обрано запобіжні заходи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Київській області за оперативного супроводу управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Київській області.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: Відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1050