Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Київська обласна прокуратура вживає заходи щодо повернення у державну власність 16 га земель лісового фонду

    

Господарським судом Київської області відкрито провадження у справі за позовом Київської обласної прокуратури в інтересах Київської обласної державної адміністрації про повернення майже 16 га земель лісового фонду у державну власність.

Прокуратурою, за результатами систематичного моніторингу відомостей Публічної кадастрової карти України, встановлено факт незаконної реєстрації права приватної власності на земельну ділянку  загальною площею майже 16 га на території Феодосіївської сільської територіальної громади Київської області для ведення садівництва.

Однак, вказана ділянка відноситься до земель лісогосподарського призначення, перебуває у постійному користуванні лісогосподарського підприємства та використовується для ведення лісового господарства. Окрім того, будь-які рішення уповноважених органів про вилучення спірних лісових земель, зміни їх цільового призначення та відведення у приватну власність не приймалися.

Реагуючи на виявлені порушення вимог законодавства, Київською обласною прокуратурою пред’явлено позов щодо повернення земель лісового фонду у державну власність.

кількість переглядів: 1342