Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За позовом прокуратури до місцевого бюджету м. Переяслав Київської області повернуть 773 тис. грн.

    

Господарським судом Київської області задоволено позов Переяславського відділу Бориспільської окружної прокуратури Київської області в інтересах Переяславської міської ради про стягнення доходу, одержаного від безпідставно збереженого майна у розмірі 773 тис. грн.

Підставою для звернення прокуратури до суду стало те, що господарське енергогенеруюче товариство придбавши у 2016 році комплекс будівель у межах м. Переяслав Київської області упродовж 2017-2020 років використовувало земельну ділянку під нерухомістю для комерційних цілей без укладення з органом місцевого самоврядування договору оренди.

Як наслідок, використовуючи безоплатно 2,1760 га комунальної землі землекористувач без належного оформлення правовстановлюючих документів фактично збільшив свої доходи та зумовив упродовж 3 років ненадходження до місцевого бюджету коштів на суму понад 773 тис. грн., що становить розмір плати за земельну ділянку.

Суд погодився з доводами прокуратури, позовні вимоги задовільнив в повному обсязі та зобов'язав підприємство сплатити 773 тис. грн. до місцевого бюджету м. Переяслав Київської області.

кількість переглядів: 1214