Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
5,5 тис дол США  за надання погодження на використання земельної ділянки водного фонду – викрито посадовця на Київщині

    

За процесуального керівництва  Київської  обласної прокуратури  під час одержання 5,5 тис дол США неправомірної вигоди затримано та повідомлено про підозру заступнику начальника Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ Державного агентства водних ресурсів України  (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, зазначений посадовець, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, вимагав та одержав неправомірну вигоду від керівника приватної структури за надання погодження на використання земельної ділянки на березі р. Дніпро загальною площею 2,2 га, що перебуває в постійному користуванні Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ.

Під час одержання усієї суми неправомірної вигоди в розмірі 5,5 тис дол США його затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Досудове розслідування здійснюється Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Київській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Київській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1382