Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Спроба незаконного переміщення понад 20 тонн тютюнових виробів через кордон – викрито схему

    

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури виявлено та перекрито міжнародний канал незаконного переміщення тютюнових виробів через митний кордон України (ч. 2 ст. 201 КК України).

Встановлено, що до пункту пропуску «Порубне» у Чернівецькій області прибув транспортний засіб з вантажем тютюнових виробів вагою понад 20 тонн, який прямував транзитом через Україну з Сербії до Республіки Киргизстан. Через схему так званого «перерваного транзиту», замість пункту призначення тютюнові вироби планували відвантажити на території України та поставити в Київську область з метою їх подальшого збуту.

Під час проведення невідкладних слідчих дій тютюнові вироби вилучено.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо призначення відповідних судових експертиз, а також встановлення осіб, причетних до злочинної діяльності.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.

кількість переглядів: 1566