Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині викрито організовану групу на чолі з депутатом міської ради, які заволоділи понад 2 млн. грн. бюджетних коштів для ремонту прибудинкових територій

    

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито організовану групу у складі 5 осіб, на чолі з директором комунального підприємства - депутатом міської ради Київщини, які зловживаючи службовим становищем заволоділи бюджетними коштами на загальну суму понад 2 млн. грн., виділеними на капітальний ремонт прибудинкових територій.

В ході досудового розслідування встановлено, що депутат міської ради організував перемогу в тендерних процедурах суб’єктів господарської діяльності, підконтрольних іншим учасникам злочинного угруповання, та в подальшому уклав договори щодо капітального ремонту прибудинкових територій на загальну суму понад 2 млн. грн. При цьому, учасники злочинної схеми забезпечили складання фінансово-звітної документації щодо виконання вищевказаних договорів без фактичного виконання будівельних робіт.

Правоохоронцями проведено 8 обшуків за місцезнаходженням комунальних підприємств та суб’єктів господарювання, а також за місцями проживання фігурантів, під час яких виявлено та вилучено документацію, яка підтверджує злочинну схему, чорнові записи, грошові кошти, мобільні телефони, флеш- накопочувачі, тощо.

Зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Київській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Київській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 1434